dilluns, 4 de març del 2013

El mite de la caverna



Les assignatures de filosofia i audiovisuals s'uneixen aquest cop amb el propòsit de fer un curt que tracti sobre el famós mite de la caverna de Plató. 
A classe ens hem dividit per grups.
Jo treballo amb l'Oriol, l'Anais i la Paula.
El meu grup i jo estem el·laborant el curt. Aquí deixo l'argument del nostre vídeo. 

ARGUMENT:

L'Arnau, estudiant d'un internat on les regles són molt importants i impossibles de incomplir, descobrirà una veritat que no li agradarà gens.
Ell és un estudiant més del internat, on tots els alumnes han nascut allà i els hi és impossible sortir del recinte. Cap alumne es pregunta l'existència d'un món exterior, de que fan allà i el perquè de la prohibició de sortir. Ni tan sols es pregunten sobre l'existència dels seus pares, perquè mai han conegut res més que les parets del internat i els seus disciplinaris professors. El que només saben, és que al complir la majoria d'edat són emportats a un altre lloc, però no saben a on.
Un dia, l'Arnau arriba tard a classe perquè s'ha adormit. Mentre es diposa a anar a classe sense que cap membre del professorat se n'adoni que no ha arribat a l'hora, escolta com unes  dones estan parlant. Ell s'amaga per no ser descobert i escolta la conversació, on descobreix que l'alumne que aquesta setmana compleix 18 anys, serà enviat com els altres a un centre d'extracció d'òrgans. 
L'Arnau, espantat, li explica tot a la Maria, la seva gran amiga, però ella no el creu. El noi, sotmès per la por decideix escapar-se de l'internat. Durant aquesta fugida descobreix que hi ha tot un món fora i torna per buscar a la seva amiga. La Maria segueix pensant que l'Arnau és un boig i decideix quedar-se a l'internat, mentre el noi fuig per sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada